Ozon Tedavisi ile Bölgesel Zayıflama



Fazla kilolarından şikayetçi olanlar bu kiloların özellikle; basen, bel ve göbek bölgesinde biriktiğini söylemektedir. Bu durumda normal zayıflama kadar önemli bir durum ortaya çıkmaktadır. O da bölgesel zayıflamadır. Özellikle basen, bel ve göbek bölgesinde biriken yağlar için çeşitli bölgesel zayıflama teknikleri vardır. Sadece diyet yapmak yeterli olmayabilir. Bu nedenle diyet ile beraber özel teknikleri de uygulamak gerekmektedir.
Gelişen teknoloji ile beraber çok sayıda bölgesel zayıflama yöntemi ortaya çıkmıştır. Bölgesel zayıflama için çeşitli ürünler ve özel cihazlar ile uygulamalar yapılmaktadır. Ozon tedavisi olarak adlandırılan yöntemde bölgesel zayıflamaya katkı sağlayan ve kişinin bölgesel olarak incelip, yağlarını yakmasını sağlayan bir yöntemdir.
Bu yöntemin asıl amacı vücudun belirli yerlerinde birikmiş olan yağ kitlelerini eriterek ortadan kaldrmaktır. Eğer vücudunuzda sadece bölgesel olarak yağ birikimi varsa bu yöntem ile sonuç alabilirsiniz. Fakat aşırı kilolarınız söz konusu ise; bu yöntem ile beraber uygulayacağınız dukan diyeti gibi uygun bir diyet programı ile daha etkili sonuçlar elde edersiniz. İsterseniz yöntemden biraz daha bahsedelim.
Bu yöntem basen, kalça, bel bölgesi, karın ön bölgesi, göbek, diz iç kısımları ve kol gibi yerlerde uygulanabilir. Seanslar halinde uygulanan yöntemde seans sayısı ve sıklığı fazlalıklarınıza ve terapiye verdiğiniz cevaba göre değişmektedir. Ortalama olarak 2-3 ay içerisinde gözle görülür bir etki ortaya çıkmaktadır.
Ozanla terapi tekniğinde çok ince uçlu iğne kullanılmaktadır. Bu iğne ile fazlalık olan yerlere belirli dozlarda ve aralıklar periyodik bir şekilde ozon gazı enjekte edilmektedir. Bölgeye enjekte edilen ozon gazı sayesinde vücutta oksijenizasyon artışı meydana gelir. Bunun neticesinde ise lipoliz dediğimiz yağların erimesi olayı artış gösteriyor. Bölgede damarlarda genişleme, bölgeye giden kan akışında hızlanma, elastin ve kollagen sentezinde hızlanma oluşuyor. Dolayısıyla bölgede sadece zayıflama görülmüyor. Aynı zamanda ciltte de düzelmeler oluşuyor. Ozonla yok edilen yağ hücrelerinin yerini zamanla bağ doku alıyor. Bölgenin bağ dokusu ile kaplanması sonucu 2-3 ay sonra bölgede sıkılaşma ve toparlanma da meydana geliyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder